Sosyoloji Kulübü "Miniklerin İlk Sinema Deneyimi" Etkinliği Gerçekleştirildi

Sosyoloji Kulübü, 6 Aralık 2018 tarihinde daha önce hiç sinemaya gitmemiş ilkokul öğrencilerini Ağdacı Kampüsü konferans salonunda film gösterisi için ağırladı. Etkinliğe Kozcağız Ahmetler İlkokulu’ndan daha önce hiç sinema deneyimi yaşamamış kırk beş öğrenci ve onlara eşlik etmeleri için öğretmenleri davet edildi, etkinlik gününden önce öğrencilere sinema bileti verildi. Etkinlik günü sabah saatlerinde üniversitenin servis aracı ile öğrenciler okullarından alınarak Ağdacı Kampüsü’ne getirildi. Film gösterisi başlamadan önce çocukların dikkatini çekecek çeşitli kostümler giyinmiş kulüp üyeleri öğrenciler ile oyunlar oynadı, onların güzel ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağladılar. Filmden önce öğrencilere yaşadıkları bu deneyimi hatırlatması için hediye olarak süslenmiş kalemler verildi ve sinema ortamını birebir hissedebilmeleri için de patlamış mısır ikram edildi. Daha sonrasında film gösterimine geçildi ve öğrenciler ile “Hayvanlar Şehri” filmi izlendi. Film bittikten sonra öğrenciler ve öğretmenleriyle üniversitenin yemekhanesinde hep birlikte yemek yenildi. Ardından etkinliğe katılan kulüp üyeleri ile misafir öğrenciler hatıra için fotoğraflar çekindiler ve öğrenciler üniversitenin servis aracıyla okullarına bırakıldı.