2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

Bölümümüzde, 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Eğitimi 5 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Etkinlikte ilk olarak öğretim üyelerinin her biri kendilerini tanıtarak kısa konuşmalar yaptı. Ardından Bartın kentinin genel özellikleri, öğrencilerin sosyalleşebilecekleri mekânlar, gidebilecekleri kafeler, alışveriş yapabilecekleri yerler, hastaneler, müzeler, sahiller vs. gibi şehre ait gerekli bilgiler aktarıldı. Genel özellikleri ile Bartın Üniversitesi, yerleşkelerinin konumu, kısa özgeçmişi ile Rektör ve Rektör yardımcıları tanıtılmıştır. Sonrasında Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Fakülteye ait bölümler kısaca anlatıldı. Erasmus, Farabi, Mevlana öğrenci değişim programları hakkında, üniversite ve bölümün yaptığı ikili anlaşmalar, başvuru koşulları vb. gibi bilgiler verildi. Ayrıca çift anadal, yandal ve yatay geçiş imkânlarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.Sosyoloji Bölümü’nün misyonu ve vizyonu, bölüm başkanı, akademik personeli, anabilim dalları, bölüm öğretim elemanlarının çalışma alanları ve yayımlanan eserleri, bölüm içinde bugüne kadar yapılmış olan faaliyetler slayt şeklinde öğrencilere sunuldu. Sosyoloji Kulübü’nün yapmış olduğu faaliyetler ve faaliyetlere ait fotoğraflar gösterildi . Etkinlikte UBYS (Öğrenci Bilgi Sistemi), RİMER (Rektörlük İletişim Merkezi), Üniversitemizin Sağlık hizmetleri (Mediko), E-Kampüs uygulaması v.b. hususlarda öğrencilere detaylı bilgiler verildi.