Fotoğraf Sergisi Etkinliği Hakkında Bilgilendirme

Saygıdeğer öğrenciler,

Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin katılabileceği bir fotoğraf sergisi etkinliği planlanmaktadır. Sergiye bireysel olarak veya en fazla dört kişiden oluşacak bir grupla fakat TEK BİR FOTOĞRAF ile katılabilirsiniz. Fotoğrafların belli bir teması olmayacak ancak sizlerin sosyolog bakış açısıyla önemli, dikkate ve üzerinde düşünmeye değer gördüğünüz bir sorunu (yaşlılık, gençlik ve işsizlik, çevre sorunları, işsizlik, çocuk yetiştirme, hayvan hakları, kadın...) sergileyen bir görüntü, manzara veya enstantane olabilir.

Fotoğraflar arasından seçilen en iyi pozun A3 boyutunda bir karton fon üzerinde sergilenmeye uygun olarak basılması gerekmektedir. Siyah beyaz veya renkli baskı ile katılabilirsiniz. Sergi tüm öğretim elemanlarına ve öğrencilerine açık olacak, her katılımcı/katılımcı grubu kendisinden istendiğinde ziyaretçilere fotoğrafın ardındaki düşüncenin ne olduğu, fotoğrafın hangi sosyolojik meseleyi temsil ettiği, bu meselenin neden önemli olduğu ve konu ile ilgili güncel sosyolojik tartışmalar hakkında kısaca bilgilendirme yapacak.

Etkinlik bir yarışma değildir; daha çok birlikte tartışma, düşünme, eyleme ve paylaşma etkinliği olarak düşünülmelidir. Özellikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin öğrendikleri üzerinde yeniden düşünme ve saha ile bağ kurma pratikleri bakımından böyle bir çalışmanın sizlere katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Etkinliğe katılım ders sorumlularının inisiyatiflerine bağlı olarak başarı puanlarınıza katkı sağlayabilecektir.

Ayrıntılı bilgi almak için Doç. Dr. Hicran Karataş ve Doç. Dr. Sefer Yetkin Işık ile görüşebilirsiniz.

Kolaylıklar dileriz,

Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri