Sosyoloji Kulübü "14 Kasım Dünya Sosyologlar Günü" Etkinliği Gerçekleştirildi

Sorbonne Üniversitesi'nde Sosyoloji Fakültesi'nin temelini oluşturan Rus Okulu'nun 14 Kasım 1901'de açılması nedeni ile 14 Kasım, dünya genelinde, Sosyologlar Günü' olarak kutlanmaktadır. Bartın Üniversitesi Sosyoloji Kulübü bu anlamlı günü kutlamak amacıyla bir yemek organizasyonu düzenlemiş ve bu organizasyon vasıtasıyla bölüm öğrencileri ile bölüm hocalarını bir araya getirmiştir. Bu geceye ayrıca sosyoloji bölümünden mezun öğrenciler ve sosyolojiye ilgisi olan kişiler de katılmıştır. Etkinliğin yapılacağı mekâna kulüp üyeleri tarafından önemli sosyologların sözlerinin yer aldığı afişler asılmış böylece geçmişten günümüze sosyologlar tarafından üretilen düşüncelerin, fikirlerin neler olduğunun etkinliğe katılanlar tarafından bütüncül bir şekilde görülmesi sağlanmıştır. Yemek öncesinde kulüp başkanı ve yardımcıları sosyologlar gününün, hoşgörünün ve birlikteliğin önemine dikkat çeken konuşmalar yapmışlar ardından kulübün gerçekleştirmeyi hedeflediği etkinliklerden kısaca söz etmişlerdir. Hep birlikte yenilen yemek sonrasında bölüm hocalarından Doç. Dr. Ali ÖZTÜRK sosyolojinin düşünce dünyamızdaki yerini, birer sosyolog adayı olan öğrencileri ileride bekleyen süreçlerin neler olduğunu ve birlikte yenilen yemeklerin kolektif bir birlik oluşturmadaki gücünü konu edinen bir konuşma yapmıştır. Etkinlik, bölüm öğrencileri tarafından gerçekleştirilen canlı müzik eğlencesi ve anı ölümsüzleştirmek adına yapılan fotoğraf çekiminden sonra son bulmuştur.

• Sosyoloji Konuşmalarının Onuncusu Yüz Yüze Gerçekleşti

• GÖN300 Gönüllülük Çalışmaları-Fidan Dikimi

• GÖN300 Gönüllülük Çalışmaları-Kuşak Buluşması

• GÖN300 Gönüllülük Çalışmaları-İki Kuşak Tek Fark

• 100. Yılında Cumhuriyet'e Genç Bakış Paneli

• Sosyoloji Konuşmalarının Dokuzuncusu Gerçekleştirildi

• KA171 Ülkeleri ile Erasmus Hareketliliği Kapsamında Bölümümüze Ziyaret

• Bartın Üniversitesi'nde (BARÜ) gerçekleştirilen panelde Cumhuriyet'in ilanından bugüne gelinen süreç farklı bakış açılarıyla anlatıldı.

• Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Alkan Üstün Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Kapsamında Portekiz’e gitti

• BARÜ Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Fuarı’nda Sosyoloji Kulübü de yerini aldı