Sosyoloji Kulübü "Film Gösterimi ve Analizi" Etkinliği Gerçekleştirildi

Sosyoloji Kulübü, 17 Aralık 2018 tarihinde birçok öğrencinin katılımıyla “Modern Zamanlar” filmini izlemiş ve sonrasında bu filmin sosyolojik analizini yapmak için Kutlubey Kampüsü Yaşam Merkezi’nde toplanmıştır. Bu filmin seçilmesinde, içerisinde modernliğin eleştirisi, makinaların hayatımızı ele geçirmeye başlaması ve insanlığın bu geçiş sürecinde yaşadığı durumları ele alması gibi hususlar etkili olmuştur. Bu etkinliğe bölüm hocaları haricinde Dilbilim Bölümü Arş. Gör. Fırat ŞAHİN de davet edilmiştir. Fırat ŞAHİN, özellikle filmin analiz edilmesi kısmında kulüp üyelerine farklı bakış açıları sunarak, film analizinin nasıl yapılması gerektiğine dair fikirlerini etkinliğe katılanlar ile paylaşmıştır.