Bartın Üniversitesi'nde (BARÜ) gerçekleştirilen panelde Cumhuriyet'in ilanından bugüne gelinen süreç farklı bakış açılarıyla anlatıldı.

Bartın Valiliği ve Bartın Üniversitesi (BARÜ) iş birliğinde “100. Yılında Cumhuriyet'e Akademik Bakış” adlı panel gerçekleştirildi. Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılı Etkinlikleri kapsamında Kutlubey Yerleşkesinde düzenlenen etkinlik öğrencilerin yanı sıra üniversite personeli ve vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

BARÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı ve bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Birgül Koçak Oksev’in moderatörlüğünü yaptığı panelde farklı alanlarda önemli çalışmaları bulunan akademisyenler tarafından değerlendirmelerde bulunuldu.

Gerçekleştirilen panelde Prof. Dr. Yenal Ünal “Cumhuriyet'in İlanına Giden Tarihsel Süreç”, Prof. Dr. Zilola Khudaybergenova “Özbek Türklerinin Gözünden Atatürk”, Doç. Dr. Ahmet Altay “Cumhuriyet'in Özgün Halk Kütüphanesi Modeli: Halkevi Kütüphaneleri (1932-1951)” ve Doç. Dr. Haluk Öner ise “Cumhuriyet Döneminde Aydın İmajı ve Edebiyata Yansımaları” başlıklı konuşmalarını yaptı.

Panelde bölüm başkanımız Doç. Dr. Berna Fildiş de “Osmanlı Tanığı Bir Cumhuriyet Aydını Peyami Safa’nın Erken Cumhuriyet Dönemine Bakışı” başlıklı bir konuşma yaptı.