Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Alkan Üstün Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Kapsamında Portekiz’e gitti

Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Alkan Üstün Erasmus+ ders verme hareketliliği programı kapsamında Portekiz’deydi. 9-13 Ekim 2023 tarihleri arasında Portekiz’in Covilha şehrinde bulunan Universidade da Beira Interior’da misafir olarak bulundu. İlgili üniversitedeki Sosyoloji Bölümü öğrencilerine “İklim Değişikliği ve Türkiye’nin İklim Değişikliğiyle Mücadelesi”nin yanı sıra Siyaset Bilimi bölümü öğrencilerine “Türkiye’nin Sosyo-Kültürel Yapısı” konulu seminerler verildi.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arminda Paço, Sosyoloji Bölümü başkanı Prof. Dr. Nuno Amaral, Siyaset Bilimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bruno Costa ile bire bir görüşmelerde bulunuldu ve ileride yürütülebilecek ortak çalışmalar için iş birliği imkanları konuşuldu. Bununla birlikte Universidade da Beira Interior’un öğretim üyeleri ve öğrencilerinin mevcut Erasmus anlaşması kapsamında hareketlilik gerçekleştirebileceği belirtildi ve Bartın Üniversitesi’ne davet edildi.